City of Sound and Silence (C.O.S.A.S.) is een interactief driedimensionaal hoorspel dat je meeneemt op een wandeling door de stad van de toekomst. Een stad van rust en drukte, vertrouwd en onbekend, utopisch en dystopisch tegelijk. Maar in ieder geval een stad waar fossiele brandstoffen niet meer gebruikt worden. Luister en verbeeld je deze stad: Hoe ziet ze eruit? Hoe ruikt ze? Hoe voelt ze? Het is aan jou. TIP! Luister het hoorspel met een koptelefoon en je ogen dicht voor de beste ervaring.

Introductie van COSAS door de makers
Wandeling: Plein, bootje, boerderij, stadsbos

Wandeling: Plein, straatje, kamp, stadsbos

2 berichten

 1. 11 november 2020 om 09:39

  Anneke

  's Hertogenbosh

  Ik was in ’s Hertogenbosch en er was enorm veel groen, overal kleine kraampjes. Het Sint Jansplein was een park met een zwemvijver. Er waren geen ‘dichte’ winkels. Een rustige autobaan met zelfrijdende auto’s waar je in en uit kon stappen. Als ontspanning komen mensen bij elkaar. Kletsen en maken muziek.

 2. 9 november 2020 om 14:31

  Rob

  Nijmegen

  Het is het geluid van een mogelijke toekomst, maar het gevoel dat het opriep was haast nostalgisch. Dat heeft zeker iets te maken met de tijd waarin ik dit luister: in een pseudo-lockdown tijdens de coronacrisis. De geluiden van een levendige stad, met open terrasjes en vol menselijk gedruis voelde bijna net zo onwerkelijk en aantrekkelijk als het gebrek aan fossiele brandstoffen en de beschrijvingen van bijzonder groene steden. Gek genoeg zag ik de stad zelf voor me als Amsterdam, met het plein bij de Stopera als startpunt. Waar je echter gewoonlijk als je de grachten oversteekt in een wirwar van straatjes terecht komt, belandt je nu ineens direct in de Amsterdamse bossen. De kalme vertelstem en de relatief rustige geluiden hielpen er ook bij om ervoor te zorgen dat wereldstad Amsterdam ineens heel erg gekalmeerd leek. Het was erg prettig in ieder geval, zelfs al is het een beetje onwerkelijk.