City of Sound and Silence (C.O.S.A.S.) is an interactive three-dimensional radio play that takes you on a stroll through the city of the future. A city which is peaceful and noisy, familiar and unfamiliar, utopian and dystopian at the same time. But by all means a city where fossil fuels have been eliminated. Listen and imagine this city: What does it look like? How does it smell? What does it feel like? It’s up to you.

Route: Square, boat, city farm, city forrest
Route: Square, small street, camp, city forrest

2 messages

 1. November 11, 2020 at 09:39

  Anneke

  's Hertogenbosh

  Ik was in ‘s Hertogenbosch en er was enorm veel groen, overal kleine kraampjes. Het Sint Jansplein was een park met een zwemvijver. Er waren geen ‘dichte’ winkels. Een rustige autobaan met zelfrijdende auto’s waar je in en uit kon stappen. Als ontspanning komen mensen bij elkaar. Kletsen en maken muziek.

 2. November 9, 2020 at 14:31

  Rob

  Nijmegen

  Het is het geluid van een mogelijke toekomst, maar het gevoel dat het opriep was haast nostalgisch. Dat heeft zeker iets te maken met de tijd waarin ik dit luister: in een pseudo-lockdown tijdens de coronacrisis. De geluiden van een levendige stad, met open terrasjes en vol menselijk gedruis voelde bijna net zo onwerkelijk en aantrekkelijk als het gebrek aan fossiele brandstoffen en de beschrijvingen van bijzonder groene steden. Gek genoeg zag ik de stad zelf voor me als Amsterdam, met het plein bij de Stopera als startpunt. Waar je echter gewoonlijk als je de grachten oversteekt in een wirwar van straatjes terecht komt, belandt je nu ineens direct in de Amsterdamse bossen. De kalme vertelstem en de relatief rustige geluiden hielpen er ook bij om ervoor te zorgen dat wereldstad Amsterdam ineens heel erg gekalmeerd leek. Het was erg prettig in ieder geval, zelfs al is het een beetje onwerkelijk.