In de muziekvoorstelling Sun City II voert een tijdloze stem je mee door een ‘Verandering van Tijdperk’ en leidt je opgezweept door live muziek en indringende visuals naar een nieuwe utopie, een nieuwe wereld in een oude industriële loods op de NDSM-werf. Op zoek naar nieuwe antwoorden op oude vragen, naar ideeën die de wereld veranderen, naar mensen die het lef hebben een wereld te schetsen die radicaal anders is dan de huidige. Revolutie lijkt de enige oplossing.

“Eén keer in de zoveel tijd verandert er zo veel fundamenteels op zo veel terreinen dat we niet spreken van een tijdperk van verandering, maar van een verandering van tijdperk. Mijn stelling is dat we nu weer in zo’n overgangsperiode leven. ” Jan Rotmans – hoogleraar transitiekunde

De visie van transitiekundige Jan Rotmans vormt de aanleiding voor deze voorstelling; een bijzondere samenwerking tussen muzikanten, theatermakers en de wetenschap. De regie is in handen van Jeek ten Velden. Samen met muzikanten Ivo Schot, Rutger Martens, Frank van Kasteren, videokunstenaar Frouke ten Velden en actrice Keja Klaasje Kwestro maakt hij een voorstelling die zijn weerslag geeft op deze tijd en hoe de huidige generatie zich daartoe verhoudt en er in leeft. Op zoek naar een nieuwe wereld, een nieuwe tijd, die zowel leefbaar als duurzaam is.