Over ons

Mission Statement

Sun City is een muziektheatercollectief dat zich bezighoudt met het maken van voorstellingen, installaties en muziek over de stad van de toekomst. Een duurzame, post-fossiele stad. Eigenlijk een utopische stad, waar rekening gehouden wordt met de natuur, het klimaat en dus met de mensen.

Wij willen die stad verbeelden, of eigenlijk willen wij werk maken dat mensen in staat stelt die stad zelf te verbeelden. Wij geloven dat er sprake is van een ‘crisis of the imagination’.  Dat we niet in staat zijn ons een leven voor te stellen, anders dan het leven dat we nu hebben. Uit angst iets achter te laten, zonder te weten wat we daarvoor terugkrijgen. Wij willen daar iets tegenoverstellen: Inspirerende vergezichten die helpen te geloven in een duurzame toekomst.

Dat doen we door ons werk naar plekken te brengen waar het de meeste impact heeft. Waar de behoefte aan zo’n inspirerend vergezicht het grootst is. Ons werk is dan ook altijd verbonden aan de locatie waar het staat. Zowel inhoudelijk als vormelijk.

Daarnaast is Sun City een platform voor een breed scala aan kunstdisciplines. We gaan altijd opzoek naar spannende samenwerkingen met kunstenaars, wetenschappers en beleidsmakers en proberen zo werkelijk transdisciplinair te werken.

Frank van Kasteren is songwriter, gitarist en zanger. In 2011 studeert hij af aan het Conservatorium van Amsterdam. Hij is medeoprichter van het Indie-Label Silence du Monde waar Wooden Saints, Orlando en zijn solo-project Elijah deel van uit maken. Daarnaast is hij mede-oprichter van de bands Sir James, Suncity II en Altstad. Ook is hij onderdeel van Het Nieuwe Lied, een Amsterdams Gilde voor Nederlandstalige liedjesschrijvers. 
Vanaf zijn afstuderen is Frank veel werkzaam in de Theaterwereld. Hij is deel van theatergezelschappen Circus Treurdier en de Orde van de Dag.

Ivo Schot studeerde aan de Rockacademie in Tilburg en de Popacademie in Mannheim. Sinds zijn afstuderen in 2012 is hij actief in verschillende projecten in popmuziek, theater en interdisciplinaire kunst. Hij is medeoprichter van Sun City, SUiT, Nunki en Fortheloveofbass. Ook speelt hij voor de Deense singer-songwriter Subterranean Street Society. Naast het spelen in popbands en het componeren voor derden, richt hij zich op het maken van maatschappelijk geëngageerd werk. Binnen Sun City wil Ivo onderzoeken hoe hij vanuit zijn eigen kunstvorm, muziek, een bijdrage kan leveren aan de stad van de toekomst en de verbeelding daarvan.

Jeek ten Velden

Jeek ten Velden is regisseur en theatermaker. Hij studeerde in 2010 af de regieopleiding van de Toneelacademie Maastricht. Hij werkte voor muziektheatergezelschap Orkater, waar hij de voorstellingen De Ongelukkige Dag en Een Bebop Verhaal regisseerde. Daarnaast regisseert hij bij diverse theatergezelschappen en regisseert hij ook bands en muzikanten. Ook richtte hij samen met acteur Lourens van den Akker zijn eigen gezelschap op, Akkers en Velden, waarmee hij ieder jaar een voorstelling op locatie maakt in Friesland.
Met Sun City stelt hij zichzelf ten doel kunst te maken over de stad van de toekomst, in een post-fossiele duurzame wereld. Jeek ziet zich als regisseur graag als barometer van de tijd. Hij is een maatschappelijk geëngageerde regisseur met een grote voorliefde voor muziektheater en nieuw repertoire.